Årets gang hos Nøkkeroserne

02-12-2018

Det lyder måske som lidt for "våde drømme". Men det er ikke så umuligt som det lyder. Du kan købe et gavekort hos flere nøkkerosegartnerier. Så kan modtageren i ro og mag gå på nettet, studere udvalget og vælge præcis den farve og størrelse, som plads, forhold og temperament er til. Når valget er truffet kan den udvalgte nøkke bestilles til foråret. Det er med garanti en gave, der ikke er set mange steder før. Neden for er der links til nogle muligheder i Tyskland og Frankrig. Jeg har ofte handlet hos dem, og har fået hurtig og sikker levering.  

(Geschenkgutschein er det tyske ord for gavekort):

 

https://www.seerosensorten.de/geschenkgutscheine/

http://latour-marliac.com/en/35-gift-cards

https://www.nymphaion.de/gutscheine/1168/einkaufsgutschein-50-euro

04-11-2018

Den store oprydning til vinteren er igang. Som vanlig forsinket på grund af alt mulig andet, der kommer i vejen. Det er sket et par gange, at det har måtte foregå med pandelampe sidst på dagen, fordi vejrudsigten bød på hård nattefrost og mørket kom, før jeg var færdig, og de lyse timer har været optaget at 117 andre gøremål. Hvordan bærer Søren Ryge sig ad med at passe sin kæmpehave på denne årstid - uden det ender i brug af pandelampe? Hvor den mand får tiden fra, har altid undret mig.

16-10-2018

Disse ufatteligt smukke efterårsaftner vi har nu, kan ikke andet end kalde på vemoden og eftertanken - her krydret med en gammel dansk folkemelodi fra Fanø...

26-09-2018

I dag er det fire år siden, jeg skrev mit første indlæg på nøkkebloggen, som en del af min hjemmeside om nøkkeroser. I de år har knap 75.000 været inde at læse bloggen. Flere er selvfølgelig gengangere. Omkring 200- 250 personer om ugen er læsere, der vedholdende vender tilbage. Det glæder mig at se jeres interesse for min "Absolut niche". Jeg takker for jeres opmærksomhed og de henvendelser, jeg får med jævne mellemrum. Emnet for en blog kan vist dårligt blive smallere. Derfor kan man selvfølgelig også synes at læserskaren er temmelig lille i forhold til de blogs, der har flere tusinde læsere om dagen. Jeg får da også velmenende råd om, hvordan jeg kunne gøre min blog mere populær ved at gøre haveemnet "mere bredt" og inddrage Facebook (Faecesbogen på mit eget slang)

Jeg takker høfligt nej til de velmente råd. Livet på en motorvej interesserer mig ikke, og jeg har derfor ingen målrettet interesse i store læserskarer. Det eneste, der interesserer, er interessen som drivkraft hos læserne. Så måtte der for min skyld være blot to dedikerede af slagsen. Kvalitet frem for kvantitet.

Jeg takker endnu engang for jeres interesse, og håber i bliver inspireret med, hvad I end mener at kunne bruge fra siden. Mens jeg fortsætter ind i nøkkebloggens femte år. Hen over vinteren regner jeg med, at renovere hjemmesiden lidt med nye sortsbeskrivelser og billeder. Nu får vi se, hvad det bliver til. Men jeg glæder mig allerede.

23-09-2018

- Takket være dafnierne. Jeg har lavet et par bloginlæg neden for, der følger processen. Jeg har aldrig før haft dafnier indendørs. Det var kun en pludselig tanke, da jeg ærgrede mig over, at vandet i akvariet stillet op kun til ære for min sjældne, sydamerikanske Nymphaea gardneriana, blev sørgelig grumset af grønalger. Glasset skulle også skrabes ofte for at fjerne fastsiddende alger. Men ikke nok med at dafnierne har fjernet alle flydealger. Der er heller ikke længere problemer med alger på glasset. Det var en bonuseffekt, jeg ikke havde regnet med.

Det kan selvfølgelig kun lade sig gøre at have dafnier, hvis der ikke er fisk i akvariet. Jeg har tilsat nogle røde ferskvandsrejer, for at skabe lidt mere liv. Men dafnierne i sig selv, skaber en ro og balance, det er værd at kigge på. Nogle er små som støvkorn, andre på størrelse med store sandkorn. Nogle hopper sindigt rundt i vandet, flere står bomstille, mens andre farer forvildet rundt.

 

De formere sig lynhurtigt. Jeg har allerede tynder ud i dem et par gange, ved at fiske dem op med et fint net og givet dem som foder til akvariefisk. Nu aner jeg selvfølgelig ikke, hvordan de vil reagere på at leve i så varmt vand om vinteren. Jeg ved nærmest nul om dafnier. Men jeg fik da googlet frem, at der findes mere en 200 arter. Jøsses. Det er farligt at sætte sig ind i nye ting. Her er der altid risiko for at det griber om sig...