Årets gang hos Nøkkeroserne

25-06-2019

N, komarovii er den mest nordlige lotus, der gror vildt. Faktisk i Sibirien. Læg mærke til den markante forskel på de to lotuser i dette kar. De står i hver sin runde balje nede i vandet. Lotusen til højre er en forædlet lotus af sorten Green Maid. Lotusen til venstre er den N. komarovii, jeg såede sidste år, hvor denne var den eneste af de fem frø, der spirede. Så langt så godt. Efter at være længe om at vågne op af vinterdvalen, kom den endelig i gang. Den ser dog ikke ud til at trives storartet, tør jeg godt sige. Nuvel, der er flere skud på vej op, så den har da ikke helt opgivet. Men hvad mon trykker den? 

22-06-2019

Da vi endelig har fået rigtig typisk dansk sommervejr, var jeg lidt nervøs for, om de lotuser, der var sat uden for drivhuset, kunne trives. Regnbyger har der været mange af, men heldigvis også sol mellem disse. Det er nok den sidste faktor, der gør, at de udendørs lotuser gror pænt. Det vides endnu ikke, om de går i blomst, men bladmassen viser ingen tegn på mistrivsel. Vi krydser fingre.

31-05-2019

Det var også på tide. Normalt ville jeg begynde at sætte tropenøkkerne ud i drivhuset i midten af maj. Men de usædvanlige kolde nætter for årstiden har fået mig til at tøve. Der er ikke noget  vundet, hvis væksten går i stå ved at sætte dem tidligere ud. Nå men det hedder jo, at majs kulde gør laderne fulde. Det må vi så håbe holder. Så har kulden da været godt for noget.

På billedet er det sorten Tina, der får blå blomster Den ser ikke ud af meget, men det plejer at gå stærkt. I morgen er det tropenøkken Tropic sunset, der kommer ud. Den har orange blomster. En sådan har jeg ikke haft før. Så er det altid spændende, hvad det bliver til.

28-05-2019

- Hvem er smukkest i verden her?...

20-05-2019

Øv

Det er årets Eurale ferox frø, som er på billedet. De begyndte desværre aldrig at spire og er nu kasseret. Det plejer ellers at være nemt. Man skal blot huske at lægge dem i køleskabet, så snart man har modtaget dem med posten. Først når de skal sås, tager man dem frem, sætter dem i en potte med nøkkeroseler og en temperatur i spirevandet på 25-30 grader. Det klares nemt i et lille akvarium med et varmelegeme i. Nå, men plejer er åbenbart død i år. Så skulle dens fantastiske blade så ikke pryde det store kar i drivhuset i denne sæson. Men intet er så skidt, det ikke er godt for noget. Det er de ting, der ikke lykkedes som forøger glæden ved det, der lykkedes. Den vinkel skal også have med midt i ærgrelsen.