07-02-2021

Stakkels vandhøns

Ja jeg kalder dem vandhøns, for artsbestemmelse af fugle er ikke en af mine spidskompetencer.

Men historien er, at nu er både små og større søer i lokalområdet frosset helt til. De vandfugle, der plejer at leve i dem,  må derfor søge føde andre steder. I sommerhalvåret er jeg godt tilfreds med ikke at have vandfugle som faste gæster i mine små nøkkevandpytter. Det vil vist ikke gå godt sammen. Men nu er de ellers så sky fugle så sultne, at de er begyndt at trække ud i de omkringliggende haver. To voksne og noget, der ligner en stor unge, kommer hver dag på visit her.

Jeg aner ikke, hvad der står på deres menu, når de lever, hvor de hører hjemme. Men jeg forsøgte med at stille en gammel opvaskebalje med lunt vand frem til dem. Her havde jeg drysset noget valset byg i, hvis det kunne friste dem.

Det har de taget godt imod. Nu bader de hver dag i baljen og spiser åbenbart den valsede byg. Det er i hvert fald væk, når jeg skifter vandet et par gange om dagen.

Billedet er elendigt, da det ikke kunne skydes på andet end stor afstand på grund af deres sky natur. I den gule ring er det en af disse vandhøns, der bader i baljen. I den røde ring er det en solsort, som åbenbart står i kø til et bad på den offentlige badeanstalt. Klik på billedet for en større version.