26-09-2020

Seks års fødselsdag

Så har nøkkebloggen seks års fødselsdag. Det er også ved denne tid, jeg plejer at gøre status over årets sæson. I år har der været nogle hængepartier, da jeg har haft travlt andre steder. Erkender blank at have sjoflet mine lotus. De har kvitteret med ikke blomstret særlig meget i år. Jeg tror det skyldes, deres rødder står for tæt i krukkerne. Så får de mange små blade, men næsten ingen knopper. Det burde ellers have været en ideel sommer for lotus. På billedet er det den vilde, nordamerikanske Nelumbo lutea. Ønsker man en udendørs lotus er den god og stabil. Men den er en vild art. Det betyder som hovedregel, at de blomstrer knap så meget som de forædlede sorter. Men smuk og nem er den.

I planerne for næste sæson, vil jeg dog skære ned på antalleet af lotus, så de, der bliver tilbage får mere plads. Jeg skal helt sikkert beholde den lille til mellemstore sort Momo botan. Det er en gammel stabil sort, der normalt blomstrer flittigt.

Når det gælder de vinterhårdføre nøkkeroser, har jeg planer om at anskaffe mig nogle nye sorter af mininøkker, som jeg ikke har haft før. Det vender jeg tilbage til i næste sæson.

Bloggen bliver nok mindre aktiv, som efterår og vinter presser sig på. Jeg takker mine trofaste læsere for jeres interesse, og håber samme interesse holder tll at følge med ind i bloggens nye år.