24-08-2020

Velkommen tilbage

Frøen, der flygtede i vild panik for at redde sig fra snogen, er nu tilbage.(Se forrige indlæg). Godt camoufleret blandt de kødeædende planter. Der er flere ting, der gør dens adfærd interessant: 

Jeg finder det lidt specielt, at en frø besværer sig med at kravle op i et fad fyldt med fugtig spagnum og kødædende planter af forskellige arter. Det er planter, den ikke har nogen naturlig relation til. De få kødædende plantearter, vi har i Danmark, befinder sig i moser med et surt miljø. Der finder man som regel ikke grønne frøer. Nu behøver det selvfølgelig ikke være selve planterne, den er tiltrukket af, men det gode sted for insektfangst. Men selvom jeg ikke tiltænker den grønne frø en intelligens, der vil give den friplads på et elitegymnasium, må den alligevel kunne huske ét og andet i baghovedet. Selvom den flygtede over stok og sten ud af drivhuset, har den været i stand til at huske den gode plet, den havde fundet i krukken. Ellers havde den vel ikke kunne finde tilbage i drivhuset, blot ved tilfældigheder.

Naturen holder aldrig op med at vække  undren. Man behøver ikke rejse til eksotiske regnskove for at få en på opleveren. Lidt øvelse i at bruge blikket, så myldrer de gratis oplevelser frem foran øjnene på en. Klik på billedet for en stor version, hvis det kniber at se frøen. Den sidder nogenlunde midt for.