17-06-2020

Tetragona fra Nepal er gået i blomst

Jeg har kun to eksemplarer af denne underart. Derfor er jeg lidt øm om den lille sjældenhed. Tetragona snor sig i et bredt bælte over de mere kølige egne af verden, og har derfor udviklet en række underarter. Som den tyske nøkkenørd, Henner Breukel, advarer om, kan det udvikle "afhængighed" når man først får øjenene op for, hvor mange underarter af det lille, smukke mysterium, der findes. (Jeg kan i det hele taget anbefale Henner Breukels hjemmeside. Den har været en stor inspiration)

Jeg har nu kun denne variant af Tetragona. Jeg solgte den nordiske underart, da jeg ikke vil risikere, de laver krydsbestøvning. Selvom de er selvbestøvende, kan man jo aldrig vide om en sommerkåd bi kom forbi, som mellemdame. 

Nu er den ene langt om længe gået i blomst. Nu gør én svale ingen sommer, og det gør en Tetragona blomst heller ikke. Men kan den lave én kan der vel komme flere. Som det ses på billedet er vandoverfladden desværre ucharmerende beskidt. Det er de enorme mængder pollen, der drysser ned for tiden. 

(Til Roberto fra  Tyskland: Hvis du har slået google translate til, kan jeg oplyse, at jeg ikke har glemt din anmodning om frø fra samme underart. Kommer der flere befrugtede frøkapsler, så sender jeg dem til dig!🙂 )