23-09-2018

Så blev vandet krystalklart

- Takket være dafnierne. Jeg har lavet et par bloginlæg neden for, der følger processen. Jeg har aldrig før haft dafnier indendørs. Det var kun en pludselig tanke, da jeg ærgrede mig over, at vandet i akvariet stillet op kun til ære for min sjældne, sydamerikanske Nymphaea gardneriana, blev sørgelig grumset af grønalger. Glasset skulle også skrabes ofte for at fjerne fastsiddende alger. Men ikke nok med at dafnierne har fjernet alle flydealger. Der er heller ikke længere problemer med alger på glasset. Det var en bonuseffekt, jeg ikke havde regnet med.

Det kan selvfølgelig kun lade sig gøre at have dafnier, hvis der ikke er fisk i akvariet. Jeg har tilsat nogle røde ferskvandsrejer, for at skabe lidt mere liv. Men dafnierne i sig selv, skaber en ro og balance, det er værd at kigge på. Nogle er små som støvkorn, andre på størrelse med store sandkorn. Nogle hopper sindigt rundt i vandet, flere står bomstille, mens andre farer forvildet rundt.

 

De formere sig lynhurtigt. Jeg har allerede tynder ud i dem et par gange, ved at fiske dem op med et fint net og givet dem som foder til akvariefisk. Nu aner jeg selvfølgelig ikke, hvordan de vil reagere på at leve i så varmt vand om vinteren. Jeg ved nærmest nul om dafnier. Men jeg fik da googlet frem, at der findes mere en 200 arter. Jøsses. Det er farligt at sætte sig ind i nye ting. Her er der altid risiko for at det griber om sig...