17-08-2018

Alle ånder lettet op

- og begynder at blomstre.

Tropenøkkerne var vist de eneste, der for alvor trivedes i denne sommer. Havde jeg kunne forudse vi ville få et sådant vejr, havde jeg ikke tøvet med at sætte tropenøkkerne uden for drivhuset i foråret. De ville uden tvivl havde klaret sig fint uden for drivhuset med sådan en sommer. Men vanen tro, blev de i foråret sat i drivhuset, og har da også bare nydt de tropiske forhold der. Hvem havde kunne forudse denne sommers komme? Ikke engang meterologerne, som vist er det nærmeste vi kommer professionen som spåkoner. Deres generelle fejlprocent vidner om, hvor svær krystalkuglekigning er. Selvom de påstår at vide, hvordan vejret ser ud om 90 år...

De vinterhårdføre nøkker har til gengæld været knap så begejstret. Selv om de ifølge sagens natur ikke har manglet vand, har den megen sol bare være for meget for dem. De fik solstik og kvitterede med uventet få blomster og ringe, svampebefængt bladvækst. 

Nu er vejret og vendt, og se så lige. Det var, hvad de utålmodige knopper under vandtet ventede på. Her er der sorten Little Sue, som ikke kan styre sin glæde, men i har raketfart har sendt masser af knopper op og i blomst på én gang. Hele sommeren har der ellers kun været to blomster at se på Little Sue. Den gule og ellers så svampebefængte Denver følger trop, er nu blevet sund grøn og med masser af knopper.