01-08-2017

En "natnøkkes" dyder

Billedet er taget kl. 21.30. Det er sorten Jeniffer Rebecca, der blomstrer på dette sene tidspunkt af døgnet. Det skyldes hun er en såkaldt natblomstrende, tropisk nøkkerose. Alle andre nøkkeroser har forlængst lukket deres blomster på det tidspunkt.

De natblomstrende tilhører som regel slægten Lotos. Og hold nu fast! Det er ikke plantefamilien Lotus, der er tale om. Som jeg har beskrevet et andet andet sted, har Lotus og Lotos intet botanisk med hinanden at gøre.

Tilbage til Jeniffer og hendes natblomstrende medsøstres særlige egenskaber: Den sene blomstringstid gør denne gruppe ideel til folk, som kommer sent hjem fra arbejde. Som tropiske nøkkeroser skal de selvsagt stå i drivhus eller vinterhave. Mange arter og sorter af natblomstrende er også mere krævende, hvad temperatur angår, end dagblomstrende, tropiske nøkkeroser. Her er dog et par gode undtagelser. Jeniffer Rebecca og Red Flare er sorter, som er mindre krævende, hvad temperaturkrav angår end de typiske natblomstrende lotossorter.

Forestil dig en lille vennekomsammen i vinterhaven eller orangeriget, mens mørket sænker sig uden for og Jeniffers klare blomster står og lyser op i vinterhavens obligatoriske nøkkebassin...