11-09-2016

Mine blodtørstige lægeigler

Jeg elsker alt, hvad der gemmer på historien. Det er nok hovedårsagen til, at jeg nu har anskaffet mig fire ægte lægeigler Hirudo medicinalis. De er blevet brugt medicinsk i flere hundrede år, måske endda tusinder af år. Nogle mener, at den æskulapsnog, der snor sig om lægeguden Aesculapius' stav slet ikke er en slange, men i virkeligheden en Hirudo medicinalis, lægeigle.

Behandlinger med brug af lægeigler forbindes i dag mest  med overtro og kvaksalveri, der gjorde mere skade end gavn på de stakkelse patienter. Sikkert med rette, når man læser, hvad folk blev udsat for. Det var før den naturvidenskab, vi kan takke for alle fremskridt, tog over. Men lægeiglen er nu blevet genopdaget i medicinen. Stoffer i deres spyt, virker helbredene på forskellige former for lidelser, som åreforkalkning, ledegigt mm. I Tyskland bliver lægeigler brugt terapeutisk til behandling af både mennesker og dyr. Det kræver dog en særlig uddannelse og godkendelse, hvis man vil drive lægeigleterapeutisk virksomhed.

Det er nu ikke derfor jeg har dem. I første omgang skal jeg liiige samle mod til at lade de små vampyrer suge sig mætte i mit eget blod. De spiser ikke andet end blod fra mennesker og pattedyr. Til nød fra padder, hvis der ikke er andet at slå de små barberbladstænder i. Det gode er, at de kun har brug for ét måltid om året for at leve og formere sig. Det er da altid en trøst. Når de har spist sig mætte, er det meningen de skal ud i drivhuset og gå i den lille dam hvor min nøkke Nymphaea mexicana, holder til. Der skulle være plads nok til, at de også kan formere sig. Men inden der går "Konen med æggene" i den, skal jeg altså lige tage mig sammen til at invitere dem på middag på mine ben. Hvis ingen anden melder sig? Er du interesseret i at invitere en lægeigle på middag - så sig endelig til. Den skal bare være hjemme igen før sengetid...