Årets gang hos Nøkkeroserne

16-01-2021

Kulden sætter for alvor ind nu. Herligt. Men derfor kan man godt lægge planer og drømme lidt om solen, der er på vej tilbage og sorten Tina i fuld vigør. Klik på billedet for en stor version.

14-01-2021

Jeg tog mig selv i at få lidt ondt af min lille betonengel. Jeg havde igen, igen, igen glemt alt om at få hende ind for vinteren, så hun ikke risikerer at blive frotsprængt. Utroligt, hun klarer denne misrøgt vinter efter vinter. 

Nå men ellers går tiden med at fundere over, hvad der skal laves til foråret. Pludselig er den der jo, foråret. Vi skal i hvert fald have rettet op på et formstøbt plasticbassin, der ikke længere ligger vandret. Det bliver et træls arbejde, at få den tømt for 500 liter vand, hevet op, og så få gjort jorden under vandret igen. Der er ganske vist højst tale om et par centimeter, den har slået sig, men der skal ikke mere til at genere øjet.

Så har jeg planer om et par nye vinterhårdføre dværgnøkker, der skal erstatte nogle af de gammelkendte. Det er altid interessant at se, hvordan nye sorter gebærder sig. 

04-12-2020

Rør blot ikke ved min gamle jul, som jeg elsker at gjalde med på, når julemusikken kører hele december. Her har jeg dog gjort en lille undtagelse, fra de fastømrede traditioner med gran og hele hurlumhejet. Jeg fandt denne søde adventskrans, hvor jeg vælger at tro på, at det er lotusblade, der har været kilden til inspiration. Den måtte jeg af samme grund eje. Billedet giver desværre ikke adventskransen fuld retfærdighed. Den er anderledes flot i virkeligheden. Men jeg er heller ikke fotograf. 

Så der er kun tilbage at sige glædelig jul og godt nytår til alle. Og tak for jeres trofaste læselyst  og henvendelser om stort og småt i løbet af det forgangne år. Jeg regner med at vende tilbage til bloggen i det nye år.

 

18-11-2020

Jeg prøver engang imellem at udtænke alternative muligheder for anvendelse af det Andemad og de trådalger, der gror som ukrudt, og derfor skal fjernes som et evighedsprojekt. Jeg har blandt andet forsøgt mig med at bruge trådalger som en alternativ form for ukrudstdug under roserne. Jeg fik desværre ikke fulgt op på forsøget. Blandt andet skal jeg undersøge. om det tiltrækker flere snegle end det almindelige sorte stofdug mod ukrudt, jeg plejer at købe i byggemarkedet.

Lige nu er det centimeter tykke dyner af andemad, jeg slås med i nogle af de baljer, der har fået lov at passe sig selv. Manglende "lugning" hævner sig altid.

Her har mine jumbovagtler fået en håndfuld andemad for at se, om det kan erstatte en del af det grøntfoder, der er alt for lidt af på denne årstid. Nu får vi se. Hvis vagtlerne ligger med benene i vejret i morgen, var det en dårlig ide. Vo intet vover intet vinder...

22-10-2020

Med årskort til de naturhistoriske museer i København, har jeg også adgang til Palmehuset i Botanisk Have, hvor Victoria gror. Jeg er af og til forbi, for at se om de passer hende ordentligt, så hun ikke lige pludselig er forsvundet igen.

Dette indlæg skulle derfor handle om Victoria. Jeg skal hilse og sige, at den gror og ser ud til at have det godt, selvom hun ikke er så stor som sin århusianske søster.

Men, men, men. På vej op til Palmehuset, kom jeg forbi den store udendørs sø i haven, og se lige et syn der mødte mig. Hvide nøkkeroser, oversået med blomster. Det var desværre gråvejr, så blomsterhovederne var lukket. Men billedet givet alligvel et indtryk af, hvor mange blomster der er, i oktober måned!. Er det ikke bare vildt? Klik på billedet for en større version.